Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd

Vil du gerne have dit internet med dig overalt, når du er på farten? Så skal du overveje at købe mobilt bredbånd. Med mobilt bredbånd får du nemlig rigtig mange fordele som internetbruger, der elsker at være på farten, hvorfor denne løsning er det perfekte valg for alle, der har behov for at streame, læse nyheder eller klare anden aktivitet på nettet udenfor hjemmets fire vægge.

Men hvad er mobilt bredbånd egentlig, hvad koster det det, og hvilke hastigheder kan du få? Der er sikkert mange spørgsmål, som melder sig, og disse kan du med garanti få svar på ved at læse med herunder.

 

lebara
140 GB
5
Pris Måned
159,-
Download
17 - 954 Mbit
Upload
5 - 92 Mbit
Tilslutning
4G
Ubegrænset internetdeling
Uden EU Roaming
Ingen binding
Se Tilbud
140 GB data - Deler netværk med Telenor og Telia - Dette er et annoncelink.
3 Mobilt bredbånd-2023
Internet til hjemmet 5G
5
Pris Måned
199,-
Download
954 Mbit
Upload
94 Mbit
Tilslutning
5G
Gratis Oprettelse
Gratis Router
Statisk IP Mulig
Se Tilbud
Mobilt Bredbånd - Mindstepris 6 mdr. 1194,-. Dette er et annoncelink.
1000 GB
4.4
Pris Måned
329,-
Download
329 Mbit
Upload
43 Mbit
Tilslutning
5G
Gratis Router
Dynamisk IP
Se Tilbud
Mobilt Bredbånd - Mindstepris 6 mdr. 1.974,-. Dette er et annoncelink.
oister
1000 GB
5
Pris Måned
199,-
Download
17 - 954 Mbit
Upload
5 - 92 Mbit
Tilslutning
4G
Gratis Oprettelse
Virker i hele Danmark
Nem selvbetjening
Se Tilbud
Mobilt Bredbånd - Mindstepris 199,-. Dette er et annoncelink.
CBB mobilt-bredbaand
45 GB
4.7
Pris Måned
99,-
Download
71 Mbit
Upload
43 Mbit
Tilslutning
4G
Gratis Oprettelse
Dynamisk IP
Se Tilbud
Mobilt Bredbånd - Mindstepris 6 mdr. 594,-. Dette er et annoncelink.

 

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

Hvad er mobilt bredbånd?

Et mobilt bredbånd er bredbånd, der er mobilt, så du kan få internetadgang overalt i Danmark. Mobilt bredbånd udnytter således de mobile netværk, som findes over hele landet, og det eneste, du skal bruge for at få adgang til disse netværk, er et simkort eller en dongle.

Du kan vælge et simkort, der kan sættes i en router, som du kan have med på farten, så du kan skabe en Wi-Fi forbindelse, lige meget hvor du befinder dig. På din mobile Wi-Fi forbindelse kan du forbinde flere enheder, så både telefonen, computeren og iPaden kan være forbundet og være online, når du kører i bil, sidder i toget eller er på eventyr hvilket som helst andet sted.

Du kan eksempelvis vælge et mobilt bredbånd router Huawei, eller du kan læse med i diverse router test, så du kan finde frem til en model, som virker godt og lever op til dine krav.

 

Mobilt bredbånd

 

Et mobilt bredbånd kan også komme i form af en USB-dongle, som du sætter i din computer, hvorfor du ikke nødvendigvis har brug for et simkort.

Derfor skal du tænke over, hvad du skal bruge dit mobile bredbånd til, inden du vælger. Med en USB-dongle vil du nemlig kun være i stand til at få internet på din computer, men hvis du vælger løsningen med en router og et simkort, kan du som nævnt forbinde flere enheder på én gang – uden du behøver at sætte et simkort eller en USB-dongle i hver enhed.

Men uanset hvilket form for forbindelse du vælger, giver mobilt bredbånd dig en helt uovertruffen fleksibilitet, da du altid vil have nem adgang til hurtigt internet på dine enheder, selvom du ikke er hjemme.

Læs mere om udbydere af mobilt bredbånd:

 

Lebara Mobil

Oister Mobil

 

Hvad er forskellen på almindeligt bredbånd og mobilt?

Hvis du køber normalt bredbånd til dit hjem, vil du kun være i stand til at få forbindelse på dine enheder, når du opholder dig i eller omkring dit hus.

Almindeligt bredbånd installeres i dit hjem, og selve internetforbindelse til dit hjem kommer via kabler i jorden. Du kan eksempelvis have fibernet adgang i dit hjem, men denne adgang er begrænset til dit hjem, fordi fiberledningen kun kan tilgås fra routeren i dit hjem.

Derfor er du begrænset af din router, når du vil på internettet med dine enheder, og du kan kun være online, så længe du er inden for routerens rækkevidde.

Heri ligger den store forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd. Med mobilt bredbånd er du nemlig aldrig låst til kun ét sted. Med mobilt bredbånd kommer din internetforbindelse således ikke fra et kabel i jorden – det kommer i stedet fra mobilmasterne rundt omkring i landet, som sender internettet til dig trådløst.

Derfor kommer din internetforbindelse oppefra i stedet for nedefra, og det er grunden til, at du altid kan være forbundet til en internetforbindelse med et mobilt bredbånd.

Fleksibilitet er således den helt store forskel på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd, hvorfor mobilt bredbånd er den rette løsning for dig, der prioriterer netop fleksibilitet i din dagligdag.

En anden forskel på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd er, at den mobile løsning er nemmere at installere. Når du skal have installeret normalt bredbånd i din bolig, kræver det ofte, at en tekniker kommer forbi for at installere det hele, da forskellige ledninger og forbindelser skal være helt i orden.

Men det er ikke tilfældet, når du skal installere et mobilt bredbånd. Et mobilt bredbånd med et simkort fungerer nemlig på samme måde som det simkort, der sidder i din telefon. Du skal således bare sætte simkortet i din router, og så er der straks forbindelse til internettet, så snart du tænder for routeren.

Det samme gælder for mobilt bredbånd via en USB-dongle. Her skal du bare sætte donglen i din computer, og så er du straks forbundet til internettet, lige meget hvor du befinder dig – uden at skulle rode med besværlige ledninger og være afhængig af en tekniker.

Endeligt er en forskel på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd også mængden af data, du har til rådighed. Med et almindeligt bredbånd hjemme i stuen vil du typisk ikke have nogen grænse for, hvor meget data du kan bruge, men med et mobilt bredbånd vil der være en grænse for, hvor meget data du kan bruge.

Derfor fungerer et mobilt bredbånd på samme måde som de fleste telefonabonnementer, hvor du har en bestemt mængde data hver måned, som du ikke kan overstige.

Se mere om Mobilt bredbånd på mobilabo.dk

 

Hvad koster mobilt bredbånd?

Hvad et mobilt bredbånd koster afhænger naturligvis af, hvor meget data du har behov for i det daglige. Med mobilt bredbånd findes der forskellige abonnementer, som du kender fra abonnementerne til din mobiltelefon. Her findes der forskellige priser, og jo mere data du har behov for på månedlig basis, jo mere skal du betale hver måned.

 

Hvad koster mobilt bredbånd

 

Det store spørgsmål er så, om mobilt bredbånd er billigere end almindeligt bredbånd. Her er svaret igen, at det kommer an på, hvor meget data du har behov for.

Hvis du ikke har brug for en stor mængde data hver måned, kan du som udgangspunkt komme til at spare penge ved at købe mobilt bredbånd i stedet for almindeligt bredbånd.

Det skyldes, at et normalt bredbåndsabonnement er forholdsvis dyrt, og med en gennemsnitlig pris på omkring 200 kr. pr. måned er der gode muligheder for, at du kan komme til at spare nogle penge på dine månedlige internetudgifter ved at skifte til mobilt bredbånd.

Du kan nemlig snildt få abonnementer til mobilt bredbånd, som koster mindre end 200 kr. om måneden, men så skal du også være indstillet på, at der vil være en forholdsvis lav grænse for, hvor meget data du vil have til rådighed hver måned.

Men hvis du ikke har behov for meget data hver måned, kan et mobilt bredbånd med en lav forbrugsgrænse hjælpe dig til at spare mange penge.

Har du derimod brug for store mængder af data, kan et mobilt bredbånd blive dyrere end prisen på almindeligt bredbånd. Men det kan være prisen værd for dig, der har behov for at bruge meget data til eksempelvis at streame film med dit mobile bredbånd.

Du kan typisk også vælge at få at abonnement med mulighed for at tilkøbe mere data, hvis det bliver nødvendigt. På den måde kan du vælge et billigt mobilt bredbånd med en lav forbrugsgrænse, og så kan du betale mere for ekstra data i de måneder, hvor det eventuelt bliver nødvendigt. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være dyrt at tilkøbe ekstra data.

 

Mobilt bredbånd dækning – er den god nok?

Dækningen i Danmark er i dag rigtig god, og du skal derfor som udgangspunkt ikke bekymre dig om, hvorvidt der er dækning af mobilt bredbånd i dit område. Faktisk dækker mobilt bredbånd lige så godt som almindeligt bredbånd de fleste steder i landet, og du skal derfor ikke bekymre dig om at ende i et sort hul uden internet, efter du har investeret i et mobilt bredbånd.

Nogle steder er den mobile bredbåndsdækning endda bedre end dækningen for almindeligt bredbånd. Hvis du bor i et område, hvor internettet med almindeligt bredbånd er langsom og utilfredsstillende, kan du derfor overveje at vælge et mobilt bredbånd som din primære internetforbindelse.

Du kan med andre ord skifte det langsomme almindelige bredbånd ud med et hurtigere mobilt bredbånd, hvis du bor i en del af landet, hvor det almindelige bredbånd simpelthen fungerer for dårligt.

Der er således ikke nogen grund til at bekymre dig om dækningen, selvom et mobilt bredbånd bliver sendt til dig gennem skyerne i stedet for gennem ledninger i jorden. Med et mobilt bredbånd vil dækningen oftest være god nok til alle former for internetbrug, og du kan således både streame, læse nyheder og se video med et mobilt bredbånd i langt det meste af landet.

 

Er mobilt bredbånd fremtidens internet?

Mobilt bredbånd bliver mere og mere udbredt i Danmark i takt med at netværket og teknologien udvikler sig.

I dag kan du få et mobilt bredbånd der sagtens kan kan forsyne en lille familie med internet uden problemer med at streame osv.

Med det nye 5G mobile netværk, der er meget hurtigere end 4G,  kan man så fristes til at tro at mobilt bredbånd bliver fremtidens internet. Men dette er nok ikke helt sandheden.

For selvom 5G kommer til at være lynhurtigt, så er det mobile netværk bare for ustabilt sammenlignet med fibernet. Vi tror 5G mobilt bredbånd kommer til at blive meget populært for folk der bor i lejligheder i byerne hvor forbindelsen er god, men at størstedelen af Danskerne vil gå efter at få en fibernet forbindelse, siger Kasper Ottosen fra Tjekbredbånd.dk  

 

Hastighed på mobilt bredbånd

Hastigheden på mobilt bredbånd vokser hele tiden, og med det kommende 5G-netværk kan du se frem til at få endnu hurtigere internet med dit mobile bredbånd.

I dag giver 4G-netværket dig dog også gode hastigheder på dit mobile netværk, og selvom hastigheden på mobilt bredbånd kan svinge en smule sammenlignet med almindeligt bredbånd, så får du alligevel en hastighed, som de fleste steder vil leve op til dine krav.

Igen afhænger det dog af dine krav til hastigheden, og hvis du eksempelvis ønsker at game på en mobil forbindelse, vil du nok komme til at opleve, at hastigheden ikke er hurtig nok. Men ved andre former for internetbrug vil du som udgangspunkt finde, at et mobilt bredbånd kan tilfredsstille alle dine krav, når det kommer til internethastighed.

 

Hvor meget data bruger jeg?

Når du skal ud og købe et mobilt bredbånd, kan det betale sig at have et nogenlunde overblik over, hvor meget data du egentlig har behov for på månedlig basis. På den måde kommer du ikke til at betale for meget for et abonnement med så meget data, at du ikke får brugt det hele, mens du på samme tid undgår at få et abonnement med for lidt data, så du hele tiden skal tilkøbe ekstra data.

 

Hvor meget data har jeg brug for

 

Men hvor meget data har du brug for? Det kommer helt an på, hvad du skal bruge dit mobile bredbånd til. Skal du bare have adgang til internettet for at kunne tjekke mails og læse nogle nyheder? Så har du ikke behov for den helt store datapakke, og du kan typisk nøjes med et billigt abonnement, da et par internetsøgninger og lignende ikke bruger særlig meget data.

Skal du i stedet bruge dit mobile bredbånd til mere datatunge ting, skal du vælge et mobilt bredbånd med mere data. Det kan være i tilfælde, hvor du skal streame film fra dit mobile bredbånd, eller hvor du gerne vil afspille anden video fra dit mobile bredbånd.

Disse ting kræver meget data, og du kan derfor overveje at vælge et mobilt bredbånd 1000 GB, hvis du gerne vil være sikker på at have data nok til at komme igennem hele måneden uden at skulle betale for ekstra data ved siden af.

 

Få mobilt bredbånd uden binding og meld dig ud når du vil

Der findes i dag rigtig mange muligheder for at få mobilt bredbånd, som kan bruges til at få internetforbindelse på farten, og som kan bruges til at erstatte det almindelige bredbånd derhjemme, hvis du ikke har så stort et databehov, eller hvis den almindelige bredbåndsdækning ikke er særlig god i dit område.

Et mobilt bredbånd kan købes gennem et væld af forskellige abonnementer, og du kan bl.a. vælge at få et mobilt bredbånd uden binding, hvilket kan være en fordel i visse tilfælde.

Hvis du vælger et mobilt bredbånd uden binding, betydet det kort sagt, at du ikke binder dig til noget. Det vil med andre ord sige, at du ikke binder dig til at betale for abonnementet i en givet periode på eksempelvis 6 måneder.

Derfor kan du altid melde dig fra dit abonnement, hvis du køber det uden binding, hvilket kan være en fordel for dig, der gerne lige vil se kvaliteten af det mobile bredbånd an, inden du forpligter dig 100 %.

Er du eksempelvis i tvivl om, hvorvidt du skal vælge et almindeligt bredbånd eller et mobilt bredbånd, kan du starte med at købe et mobilt bredbånd uden binding for at se, om det lever op til dine krav – så kan du altid skifte senere, hvis det er for langsomt, eller hvis du har brug for mere data.

 

SE ALLE BREDBÅND PRISER

 

Scroll to Top