Bredbånd via telefon stik

Bredbånd via telefon stik 

Der tilbydes ikke længere bredbånd over telefon stik.

Se alternativer til bredbånd via telefon stik 2024

Waoo fiber
5
Pris Måned
195,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
Ingen binding
Oprettelse 0,-
Via fiber
Ingen binding
Se Tilbud
195,- første 6 mdr. - herefter 369,- /md - WiFi-router inkluderet - Dette er et annoncelink.
Ewii
4.8
Pris Måned
319,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
Ingen
Inkl. wifi-router
Ingen binding
Gratis oprettelse
Se Tilbud
Via Kabel fra 279 kr.- EWII kan levere fibernet via Norlys, RAH, Nord Energi, MES, Fibia, EnergiFyn, SEF, TDC Net og EWII. Dette er et annoncelink.
Bornfiber
4.7
Pris Måned
209,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
6 måneder
Lynhurtigt fibernet til dig der bor på Bornholm, Sjælland & Øerne
Via Fiber
Spar 150,-/md. I 6 mdr.
Se Tilbud
Min. 6 mdr. fra 1.254,-. Efter 6 mdr. fortsætter abonnementet til normalpris fra 349,-/md. - Dette er et annoncelink.
Hiper fiber
5
Pris Måned
99,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
6 måneder
Oprettelse 0,-
Via fiber, kabelnet og telefonstik
Inkl. Router
Se Tilbud
Min. pris i 6 mdr. fra 1.694 kr. Pris efter 1 md. fra 319 kr./md. - Mest værdi for pengene - Dette er et annonce link.
Norlys
4.9
Pris Måned
339,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
6 måneder
Via fiber & kabel
Udvidet Cyberforsikring
Oprettelse 299,-
Se Tilbud
Forsendelse 99 kr. - Kabelnet 100 Mbit upload, fibernet 1000 Mbit upload - Sikkerhedspakke - WifiGaranti inkl. wifi-installation - Udvidet Cyberforsikring - Dette er et annonce link.
Telia bredbånd
5
Pris Måned
199,-
Download
1000 Mbit
Upload
100 Mbit
Binding
6 måneder
Oprettelse 0,-
Rabat på streaming
God dækning
Se Tilbud
Få 2 måneders Max og fra adgang til podcast fra Podimo resten af 2024 - Betalingsadmin. 9,75 kr/md - Dette er et annonce link.
Telenor Maxspeed
4.8
Pris Måned
149,-
Download
1000 Mbit
Upload
92 Mbit
Binding
6 mdr. binding
Oprettelse 0,-
Trådløst 5G internet
5G router inkluderet
Se Tilbud
149 kr. de første 3 måneder - efter 3 mdr. 299 kr/md.- Bedst i test i forbrugerrådet - Inklusiv 5G router - Tag med dig i sommerhuset - Dette er et annonce link.
fastspeed-Internet-logo
4.7
Pris Måned
99,-
Download
1000 Mbit
Upload
1000 Mbit
Binding
6 måneder
Oprettelse 0,-
Maksimal hastighed
Lav pris
Se Tilbud
99 kr/md.. i 6 mdr. derefter normalpris 299 kr. - Inkl. 2 mdr. Mofibo + 3 mdr. Flipp online magasiner - 12 mdr. Norton sikkerhedspakke - Dette er et annonce link.
Bolig-net bredbaand
4.7
Pris Måned
299,-
Download
1000 Mbit
Upload
500 Mbit
Binding
6 måneder
Oprettelse 0,-
Stabil forbindelse
Hurtigere Internet
Se Tilbud
Få hurtigere Internet uden at betale mere - Dette er et annonce link.
Jetnet
4.9
Pris Måned
239,-
Download
1000 Mbit
Upload
500 Mbit
Binding
6 måneder
Oprettelse 0,-
Via fiber- eller kabelnet
Inklusiv trådløs router
Se Tilbud
239 kr. de første 6 måneder - efter 6 mdr. 269 kr/md - Ekstra tilbud: Få 1 md. Podimo + 12 mdr. Norton sikkerhedspakke - Dette er et annonce link.

 

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

Læsetid: 5 min.Opdateret: 3. marts 2024

Bredbånd via Telefon stik 2024

Løsningen kendes også på dens forkortelse ”DLS”, der står for Digital Subscriber Line.  

Herunder kan du læse mere om muligheden for at få bredbånd via telefon stikket. Du får blandt andet indblik i, hvordan internetopkoblingen adskiller sig fra de andre internetteknologier (herunder bredbånd via TV-stik og fibernettet) 

Hvem tilbyder bredbånd via telefonstik? (Udgået)

  • Kviknet – Priser fra 199,- per måned
  • Hiper – Priser fra 249,- per måned
  • Boxer – Priser fra 249,- per måned

 

Hvordan fungerer Bredbånd via Telefon stik

Hvordan fungerer DLS-teknologien  

Kort og godt fungerer teknologien på den måde, at den omdanner dit almindelige telefonkabel til fastnet telefon til at blive til en digital internetforbindelse. Når du har købt din ønskede pakkeløsning hos din udbyder, vil du modtage en pakke med udstyr, som skal bruges i forbindelse med installation og tilslutning.  

Det er en enkelt, nem og effektiv måde at få internet i hjemmet på, og løsningen minder i opsætning og funktioner med coax (bredbånd via tv- eller antennestik).  

Dét, der især har været med til at gøre DLS-teknologien populær hos danskerne, er muligheden for at bruge husstandens telefonstik til både telefoni og internet.  

At DSLteknologien har været på markedet i mange år, har dén fordel, at du har mange bredbåndsselskaber at vælge imellem, når det er denne internetteknologi, du ønsker at benytte dig af. 

 

Hvem kan have glæde af bredbånd via telefon stik?

Det er værd at bruge tid på at sammenligne de forskellige internetteknologier, før du køber din bredbåndsløsning. Den største forskel mellem hhv. fibernet og bredbånd via telefonstik eller antennestik handler om, hvor høj en kapacitet i forhold til dataoverførsel de forskellige teknologier har 

DSL-teknologien minder i egenskaber og kapacitet om løsningen med at få internet i hjemmet via tv stikket eller antennen (coax).  

 

Bredbånd via Telefon stik

 

Med DSLteknologien kan du downloade og uploade filer, spil og serier med en hastighed på op til 100Mbit/s (det samme er tilfældet for coax).  

Har du et gennemsnitligt internetforbrug, hvor du surfer, kommunikerer, hører musik og streamer eller gamer i moderat omfang, kan bredbånd via telefon stikket være en god mulighed for dig.  

Når du sammenligner de mange abonnementsmuligheder, vil du opleve, at der er forskellige produkter i forhold til antal Mbit/s at vælge imellem. 

 

Få styr på forskellene mellem ADSL og VDSL

Der findes 2 udgaver og typer af DSL-teknologien – hhv. ADSL (der står for Asymmetric Digital Subscriber Line) og VDSL (Very High Digital Subscriber Line). 

ADSL 

ADSL udgaven er den mest almindelige og udbredte type i de danske husstande. Dette har stor sammenhæng med prisen i forhold til f.eks. fibernet (der er den dyreste bredbåndsteknologi), og det skyldes den enkle og simle installation. For at få fibernet er det en nødvendighed, at der er udført kabellægning med lyslederkabler ved din matrikel.  

I praksis fungerer ADSL på dén måde, at data sendes og modtages med forskellige hastigheder. Upload hastigheden er hurtigere sammenholdt med downloadhastigheden. I langt de fleste husstande er der større behov for at modtage end at sende data, og dette gør ADSL til et ideelt og skræddersyet valg.  

VDSL 

VDSL kan anses for at være en opgradering af ADSL. Den grundlæggende teknologi og funktion er den samme som med ” Asymmetric Digital Subscriber Line”. Forskellen ligger i, at VDSL er i stand til at levere hurtigere hastigheder, der mere eller mindre er på niveau med fibernettets kapacitet.  

Når flere i husstanden gamer eller streamer, er der behov for en internetforbindelse, der kan håndtere disse aktiviteter.  

Som følge af de effektive upload- og downloadhastigheder er VDSL en dyrere løsning sammenholdt med ADSL. Det er typisk virksomheder samt husstande, hvor minimum 2 medlemmer gamer eller streamer film eller serier på samme tid, der anvender VDSL. 

 

Sådan aktiverer du dit bredbånd via telefon stikket

Du behøver ikke have tekniske erfaringer eller viden om digitale installationer for selv at koble internettet fra DSL-teknologien til i hjemmet. Det handler om, at du udnytter boligens telefonstik, hvilket befinder sig i langt de fleste husstande, der er bygget før år 2000.  

Vil du være sikker på, at du installerer bredbåndsforbindelsen korrekt, kan du gøre brug af denne guide til opsætning:  

  1. Når du har sammenlignet de forskellige Internet udbydere af DSL forbindelser, og når du har bestilt dit ønskede abonnement, vil du modtage en pakke med posten. Denne indeholder en router, et kabel til at skabe forbindelse samt en opsætningsvejledning.  
  1. Routeren skal kobles til husstanden, hvilket sker ved at anvende kablet, der skal sættes i telefonstikket i væggen og forbindes til routeren.  
  1. Nå du har sat kablet i hhv. router og væg, vil routeren begynde at søge efter og oprette forbindelse. Der vil typisk gå et par minutter, hvor routeren arbejder, og før du kan begynde at anvende dit bredbånd via telefon stikket.  

Når du og familien vil have frihed og fleksibilitet med jeres mobile enheder og PC’ere i hjemmet, skal I oprette forbindelse til internettet på hver en enhed. Dette sker ved at vælge det rette, trådløse netværk på enhederne og indtaste den korrekte adgangskode. 

Adgangskoden findes enten bagpå eller under routeren.  

 

Hastigheder på bredbånd via telefonstikket

På de klassiske abonnementsløsninger med DSL-teknologi er det muligt at få hastigheder på op til 500-1.000 Mbit/s. Du skal være opmærksom på, at hastigheden og kvaliteten af din internetforbindelse med bredbånd via telefonstik ikke kun afhænger af, hvilket abonnement du har valgt.  

Der kan geografisk set være stor forskel på, hvor lange telefonkablerne mellem de enkelte husstande i boligkvarterer er. Længderne af kabler har indflydelse på, hvor effektivt der kan sendes data og dermed, hvor hurtig og effektiv en internetforbindelse du kan opnå.  

Ved at sammenligne udbydere af DSL-løsninger slipper du for det første for selv at skulle søge efter løsninger på nettet. Og du får nemt vil at besøge forskellige internetudbyderes hjemmesider. Mange af udbyderne har et hjælpsomt og praktisk ”søgefelt”, der giver dig som kunde mulighed for at indtaste din adresse, hvorefter du vil få svar på, hvor god en dækning eller hvor hurtigt internet du kan forvente på din matrikel med en bestemt internetteknologi.  

 

Spørgsmål og svar

Hvem tilbyder bredbånd igennem telefonstik?

Kviknet. Hiper. Boxer. Yousee.

Er bredbånd igennem telefonstikket lige så hurtigt som fibernet?

Nej du kan ikke opnå lige så hurtigt en forbindelse igennem en telefonlinje. Hastigheden er normalt højst 100 Mbit/s

Hvad koster det at komme på nettet igennem sit telefonstik?

Prisen er fra 199 kr. om måneden

 

SE ALLE BREDBÅND PRISER

 

Scroll to Top