Bredbånd via kabel-tv stik (coax)
Der findes forskellige bredbåndsløsninger, som du kan vælge imellem, når du vil have trådløst internet derhjemme.
Der findes både fibernet, bredbånd via telefonstikket og coax. Bredbånd via kabel-tv-stik er en populær løsning, som mange danskere benytter sig af.
Det skyldes blandt andet hurtigheden samt stabiliteten på internetforbindelsen og de mange valgmuligheder, der findes med hensyn til antal Mbit.
Læsetid: 5 min.Opdateret: 14. november 2024
Bredbånd via Kabel-TV oversigt 2024
Indhold
Skift til en sikker og pålidelig udbyder via Billigstbredbaand.dk
Billigstbredbaand.dk præsenterer et bredt udvalg af udbydere, selvom vi ikke inkluderer alle tilgængelige selskaber.
Vi modtager provision for at henvise brugere til disse udbydere.
Vores sortering af tilbud kan være påvirket af størrelsen af den provision, vi modtager.
Der tages forbehold for fejl og mangler.
Læs mere om, hvordan vi tjener penge
Herunder kan du læse mere om bredbånd via kabel-tv stik (coax).
Hvad er kabel-tv stik?
Det er langt fra ligegyldigt, hvilken internetteknologi du benytter dig af, når du køber bredbåndsløsning til hjemmet. Det kan have stor betydning for din beslutningsproces, at du får kendskab til, hvilke bredbåndsløsninger der findes, og hvordan de fungerer. Dermed kan du træffe den bedste beslutning for at få internet i din husstand, som matcher dine krav til hurtighed og stabilitet.
Kort og godt fungerer et kabel-tv-stik som en metode til at få internet i hjemmet via et kabel, der skal tilsluttes til tv’et. Du kan komme ud for, at internetteknologien har mange forskellige navne – herunder ”coax”, kabelnet, antennenet og kabel-tv-net.
Du kan bruge bredbåndsteknologien til både klassisk surfing på nettet, til streaming, gaming, kommunikation og andre aktiviteter online.
Coax er med andre ord en mulighed, som henvender sig enhver internetforbruger.
Disse udbydere tilbyder bredbånd igennem Kabel TV stik
- Kviknet – Priser fra 199,- per måned
- Stofa – Priser fra 239,- per måned
- Hiper – Priser fra 249,- per måned
- Fastspeed – Priser fra 249,- per måned
- Maxspeed (Telenor) InternetPriser fra 249,- per måned
- Boxer – Priser fra 249,- per måned
Sådan fungerer COAX bredbånd
Betegnelsen med kabel-tv-stik fortæller meget rammende, hvordan teknologien fungerer. Med løsningen får du internet i boligen via et netværk, der vil blive ført igennem dit kabel-tv-stik. Der er tale om et kobberkabel, der har et beskyttende cover af blødt plastik om sig. Plastiklaget om kablet fungerer som et skjold mod skader. Dette er årsagen til, at internetløsningen er stabil, og at forbrugerne knap nok oplever forstyrrelser på deres internetforbindelse med bredbånd kabel TV.
Coax er en udbredt teknologi i Danmark, og derfor finder du mange internetudbydere, der tilbyder denne løsning.
Du kan genkende de bedste bredbåndsudbydere på, at de har mange valgmuligheder for antal Mbit/s på en bestemt type internetteknologi.
Det er muligt at få op til 1.000Mbit/s, når du vælger coax. Dette er den hurtigste internetforbindelse, det er muligt at opnå.
Din udbyder vil i mange tilfælde sende en lille adapter med, som du kan placere på dit antennestik. Adapteren giver dig adgang til udbyderens internetforbindelse og kanaler.
Hvad er forskellen mellem coax og fibernet?
Bredbånd via kabel-tv-stik (coax) har været den førende løsning hos danskerne i de seneste mange år. Hvis ikke du har billigt bredbånd via fibernet, er det med stor sandsynlighed et kabel i tv-stikket, der giver dig adgang til internettet.
Vil du have stabilt og hurtigt internet, er det enten coax eller fibernet, du skal vælge. Den største forskel mellem de 2 internetteknologier handler om, hvor høj en kapacitet de hver især har. Fibernettet har dén unikke fordel at kunne håndtere en høj kapacitet og kan tilbyde dig så godt som uanede muligheder, når det kommer til effektiv down- og upload.
Har du i mindre grad brug for at downloade filer og programmer, kan coax være den prisvenlige og funktionelle løsning for dig.
Fordelene ved at have bredbånd via kabel-tv-stik
Der er både praktiske og installationsmæssige fordele ved at vælge coax. Når du vælger internetløsning til hjemmet, skal du forholde dig til, hvor stor kapacitet teknologien skal kunne håndtere. Og du skal være opmærksom på, hvordan løsningen fungerer.
Du kan blandt andet få glæde af følgende fordele, når du vælger coax:
- Installationen foregår let og ubesværet, da internettet leveres direkte hjem til dig via dit eksisterende antennestik
- Bredbåndsløsningen kan vælges af alle danskere uanset, hvor de bor i landet
- Du kan vælge forskellige produktløsninger i forhold til hurtighed (antal Mbit/s)
- Det er en budgetvenlig, stabil og funktionel løsning
Det er ikke alle landsdele, der har mulighed for at få fibernet. Det kræver, at der er etableret lyslederkabler i jorden ved din matrikel. Det er særligt på landet og i afgrænsede sommerhusområder, at udrulningen af fibernet endnu ikke er fuldført.
Med coax er du ikke afhængig af, om der er lagt rør ned i jorden eller ej. Dit internet leveres via et smart kabel. Dette letter installationen, og det er en fleksibel løsning, som gør, at stort set danskere med et TV- eller et antennestik kan benytte sig af den.
Hvor hurtig en internetforbindelse kan jeg få med coax?
Der er 2 vigtige punkter, du skal forholde dig til, når der skal vælges internet til husstanden. Det drejer sig hhv. om teknologien bag adgangen til internettet og antal Mbit/s på din abonnementsordning. Når du har valgt coax som produktløsning hos din udbyder, skal du gøre dig tanker om, hvor hurtig en forbindelse på internettet der er behov for.
Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des flere der er på nettet samtidig derhjemme, des højere antal Mbit/s skal der vælges. Er det gaming, up- og download eller streaming, der er de primære aktiviteter hos flere af medlemmerne af husstanden, anbefales det, at du vælger en internetforbindelse på over 200-250Mbit/s.
Den store fordel ved at have internettet i hjemmet ført gennem TV-stikket er, at det er en fleksibel løsning. Det vil sige, at du hos din udbyder kan ændre abonnement og pakkeløsning, hvis det skulle vise sig, at internetforbindelsen er for langsom. I så fald vil du opleve ”hakkende” film, serier og spil, og det vil tage lang tid for websites at blive indlæst.
Hvad koster bredbånd via kabel-tv-stik?
Det er forskelligt fra forbruger til forbruger, hvad der skal betales for at få internet i hjemmet via tv- eller antennestikket. Prisen vil afhænge af, hvor mange Mbit/s der er valgt. Des hurtigere internetforbindelsen skal være, des dyrere vil den blive.
Coax befinder sig i mellem prisklassen iblandt de 3 mulige internetteknologier (som er bredbånd via telefonstik, bredbånd via tv-stikket og det lynhurtige fibernet). Har du et gennemsnitligt forbrug af internettet med surfing, kommunikation og benyttelse af netbank, er der ingen grund til at betale overpris for dit bredbånd. Her kan coax være det rette valg fremfor fiberstik, og det kan være løsningen, når du vil have stabilt og velfungerende bredbånd, som uden problemer kan håndtere flere aktive internetforbrugere på samme tid.
Du vil altid skulle betale en månedspris for din internetforbindelse. Det kan være en hjælp at gøre brug af en oversigt over de bedste og billigste internetudbydere, hvor du kan få et godt indtryk af deres priser.
Spørgsmål og svar
Hvad koster bredbånd igennem dit kabel TV-stik?
Priserne starter med 199 kr. om måneden
Hvem tilbyder bredbånd igennem dit TV kabel stik?
Kviknet. Stofa. Hiper. Fastspeed. Maxspeed(Telenor). Boxer.
Hvordan får jeg bredbånd igennem mit TV stik?
Vælg en af vores udbydere af bredbåndsforbindelse igennem TV stik og tilmeld dig online.
Per Andersen er administrerende direktør og stifter af PA Medier. Siden år 2000 har Per specialiseret sig i formidling af finansielle tjenester, herunder bl.a. lån, tv-pakker, bredbånd/telefoni og A-kasser. Han har udviklet og administreret en række websites på tværs af flere lande, med hovedfokus på det danske marked. Gennem hans ledelse og fokus på organisk vækst gennem artikler, har PA Medier etableret sig som en fast aktør inden for digital formidling i Danmark.
Denne artikel er skrevet af Per Andersen