Guide: alt du skal vide om 5G mobilt bredbånd

Internet på mobilen i lommen er en luksus, som efterhånden er blevet en fast del af de fleste menneskers dagligdag. Med din smartphone har du altid mulighed for at være online og være i kontakt med venner og familie, og med moderne og hurtigt mobilt bredbånd er det også blevet muligt at streame film og downloade tunge filer, når du er på farten og langt væk fra dit hjemmenetværk.

Sammenlign priser på 5G mobilt bredbånd

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

Det seneste skud på stammen inden for mobilt internet er 5G mobilt bredbånd, som giver en lang række nye muligheder, når det kommer til at streame og lignende, når du er på farten. Det gælder ikke kun på din mobiltelefon, for når 5G mobilt bredbånd kommer til at leve op til det, det lover, så denne form for internet også gå ind og erstatte bredbåndet i dit hjem, så du i stedet får en hurtigere og mere fleksibel løsning med 5G mobilt bredbånd, der kan tages med overalt.

5G mobilt bredbånd sendes nemlig rundt til hjem og devices via mobilmaster i stedet for kabler, så når 5G er udrullet i hele landet, vil du i princippet kunne få lynhurtigt internet, liget meget hvor du er.

Derfor har du måske også overvejet at kigge nærmere på muligheder for at få et abonnement med 5G mobilt bredbånd til din telefon eller dit hjem? Herunder kan du finde mere information om 5G, så du kan blive klogere på, hvad det hele egentlig handler om.

Kan du få 5G mobilt bredbånd i Danmark?

5G mobilt bredbånd er stadig i sin spæde udvikling, og det betyder, at du endnu ikke kan få 5G i hele landet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tjekke, om 5G mobilt bredbånd rent faktisk er tilgængeligt, der hvor du bor, inden du bestiller, da du ellers risikerer at komme til at betale for noget, du ikke kan få.

Men der er heldigvis fart på, og selvom 5G mobilt bredbånd ikke er udbredt i hele landet her i 2021, så vil de fleste steder få mulighed for at få 5G i løbet af 2022. Hvis du ikke kan få 5G mobilt bredbånd lige nu, kan du således holde dig opdateret i løbet af næste år – det kommer snart.

5G mobilt bredbånd

Hvad er hastigheden på 5G?

5G mobilt bredbånd er videreudviklingen af det eksisterende 4G netværk, og der stor forskel fra 4G til 5G. Med 5G mobilt bredbånd kan du nemlig se frem til at få internet på bl.a. mobilen, som er ca. 65 gange hurtigere end det, du kender fra 4G.

Det er bestemt noget, som kan mærkes i den daglige brug af internet på bl.a. telefonen, hvis du ofte streamer, gamer eller henter tunge filer. Men den øgede hastihed betyder også, at 5G mobilt bredbånd kan gå ind og erstatte helt normalt bredbånd eller fibernet i mange hustande, for med hastigheder på helt op til 1000 Mbit/s får du samme eller bedre fart, som du kender fra dit nuværende hjemmenetværk.

Med 5G mobilt bredbånd vil du heller ikke kommer til at opleve forsinkelser eller lange svartider i forbindelse med tungt internetbrug på telefon eller computer. Dertil vil 5G netværket også give større kapacitet på nettet, hvilket vil sige, at mange kan bruge det på samme tid, uden det påvirker hastighed.

Alt dette får du med fornyet fleksibilitet med 5G mobilt bredbånd, da du kan tage dit internet med dig på farten enten via din mobiltelefon eller via en tilhørende router, som du kender det fra dit nuværende hjemmenetværk.

5G mobilt bredbånd router

5G mobilt bredbånd kan som nævnt fungerer ligesom det hjemmenetværk, du allerede har i hjemmet i form af bredbånd eller fibernet. Her er den store forskel dog, at du med 5G mobilt bredbånd ikke behøver at være fysisk forbundet til kabler, hvilket er grunden til, at du kan tage dit 5G mobilt bredbånd med på farten.

Derfor fungerer 5G mobilt bredbånd også på samme måde som det internet, du kender fra din telefon, hvor du har et simkort, som sørger for internettet. Ved 5G mobilt bredbånd til hjemmet er forskellen bare, at du skal sætte et simkort i en router, som du kender, og så vil internettet fungere på præcis samme måde, som normalt bredbånd eller fibernet.

Det er således lige så nemt at have 5G mobilt bredbånd i hjemmet, som det er at have andre former fra internet. Faktisk er 5G mobilt bredbånd nemmere end eksempelvis fibernet, da du ikke behøver at få gravet kabler ned for at få adgang til nettet.

Det hele foregår gennem luften, så du bare kan bestille dit 5G simkort og en router, og så kan du få lynhurtigt internet derhjemme og alle andre steder på få sekunder.

Hvad er de billigste 5G mobilt bredbånd-priser?

Hvis du vil have et 5G mobilt bredbånd på mobilen, skal du i første omgang huske at tjekke, om 5G rent faktisk er tilgængeligt i dit område. Når du har styr på, om du kan få 5G, vil du blive glad for at høre, at det faktisk ikke koster særlig meget mere at købe et 5G mobilt bredbånd til mobilen end andre mobilabonnementer.

Faktisk kan du få et mobilabonnement med 5G til priser ned til 150 kr. om måneden, hvis du vil have den billigste pakke. Der er selvfølgelig forskel på Internet priser afhængigt af, hvad der er inkluderet i abonnementet, og for 150 kr. om måneden får du naturligvis ikke særlig meget data.

Hvis du i stedet vil have næsten fri data med 1000 GB om måneden, skal du således indstille dig på at betale mere om måneden.

Du skal også betale mere om måneden, hvis du vil have 5G mobilt bredbånd til hjemmet. Her kan du købe 5G mobilt bredbånd inklusiv router med fri data, og her skal du være klar til at betale omkring 300-400 kr. om måneden som minimum. Men så får du også et fuldt funktionsdygtigt hjemmenetværk med masser af data og masser af fart, som du i øvrigt kan have med på farten.

 

SAMMENLIGN MOBILT BREDBÅND

 

Scroll to Top